HTML

blog

itt a szabadidőmben írt dolgokat teszem ki, irományokat, gondolatokat

Friss topikok

  • Gerják Tímea: Szidjátok pl. az emo-kat mert szerintük szar ez a világ.......bezzeg ti is azt állítjátok, hogy "v... (2009.04.03. 20:21) Kövesd a tömeget!
  • Gerják Tímea: Szerintem csak akkor kell véleményt nyílvánítani, ha arra kérnek. Toleranciára szükség van!....a b... (2009.03.10. 13:36) Nem vagyok toleráns
  • Sz.B.Hanna: Erre most mit lehet mondani? A férfi embernek tényleg két nagyon fontos dolog van a xxi. sz. - ban... (2009.03.08. 14:28) A férfiak legnagyobb dilemmája
  • Sz.B.Hanna: Ez nem egy átlagos novella, vagy elbeszélés. Tetszik, hogy van benne tanulság, hogy érezni lehet a... (2009.03.08. 14:13) A zöld, a bíbor, és a fekete

Linkblog

Kövesd a tömeget!

2009.02.25. 16:41 Antistatisch

         Manapság szinte minden évben megjelenik egy újfajta zenei irányzat, öltözködési stílus, életszemlélet, vallási szekta és más egyéb dolgok, amik tömegeket vonzanak.

         Az egész egy baromság. Ez mind – mind a gyengék mentsvára, azoké, akik nem tudtak kialakítani egy egyéni stílust, ami rájuk jellemző, amitől ők kitűnnek a tömegből, mert a mai fiatalok/gyerekek körében egyre nagyobb jelentősége van annak, hogy ki mit szeret, ki hogyan öltözködik. Egyre kevésbé fontosak a belső értékek, és ez a változás nem feltétlenül jó irányú. Ma már az iskolákban képesek azért kiközösíteni egymást az emberek, csak mert az egyik nem ”EMO”-s, a másik igen, de még ezernyi példát lehetne mondani. Ez már régebben is így volt, de nem volt ennyire erőteljes. Nekünk még számított, hogy ki mennyire kedves, milyen jószívű vagy segítőkész, és ezek alapján választottuk meg a barátainkat. Ma már ez nem így van. Először be kell kerülni egy csapatba, és majd esetleg utána megnézik, hogy na, milyen is vagy! Korábban is ez volt, lásd például a hippi mozgalmakat. Egyszer valaki kitalálta, és sok ezren, sőt talán millióan követték ezt a marhaságot is, mert, hogy ne engedjük a nagyvállalatok hódításának, és így tovább, bezzeg ők is ugyanúgy tőlük vásároltak, egyik sem kezdett el mondjuk kertészkedni vagy állatot tenyészteni, hogy függetlenné válhasson. Valóban sokkal jobb lett a világ, hogy éjjel nappal téptek, nyakaltál az acidos vizet, és gitározva énekeltek arról, hogy milyen szar a világ. Ettől jobb lett, és sokat tanultunk tőlük, büszkék lehetnek magukra, sokat tettek le az asztalra.

         Ma is ezt folytatják a tizenévesek, csak más az alapja az ő nézetüknek. Mi a jó abban, hogy egész nap, mint egy zombi, néznek ki a fejükből, és arról panaszkodnak, hogy milyen kegyetlen a világ, és hogy nincs értelme az életüknek. Azt azért meg kell hagyni, hogy ha így folytatják, akkor az ő életüknek tényleg nincs, és nem is lesz értelme. Pedig lehetne. Tanulhatnának, sportolhatnának, szórakozhatnának. Élhetne mindegyik egy szép, vidám életet, ha már egyszer megszülettek. Más mindent megadna azért, ha egy napig tovább élhetne, vagy akár egy perccel, hogy még egyszer utoljára mielőtt meghal, megölelgesse a szerelmét, vagy mondhassa az édesanyjának, hogy szereti.

         A legnagyobb baj, hogy ez már csak rosszabb lesz. Mindig jön egy újabb hóbort, amit a sok kiforratlan gyerek követhet, hogy ezzel elfojtsa a saját egyéniségét, és a tömeget követhesse, ahelyett, hogy azt mondaná, elmentek a jó francba, ez nem én vagyok, én nem akarok ilyen lenni. Eltűnnek az egyedi emberek, sok mindenhez hasonlóan az emberiség is sablonossá és unalmassá válik. Remélem, nem így lesz, és egyszer majd magához tér ez a birka világ.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamicsakjott.blog.hu/api/trackback/id/tr17965574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz.B.Hanna 2009.03.08. 14:23:46

"Kövesd a tömeget!" - ebben a mondatban rejlik az, hogy miben van a siker titka? Aki nem követi kiközösítik ergo nem lesznek kapcsolatai, amikre a későbbiekben támaszkodhat. Szal, akik követik a tömeget, igaz elvesznek saját magukban, nem lesznek boldogok, nem lesznek igazi barátaik. Ám ha szerencsés férgeknek születtek akkor ki lesz tömve a zsebük szép kis papírral amiért szinte bármit megvehet magának. Erre hajtanak, azért, mert mindenhonnan az ömlik pénz, pénz, pénz. E körül forog a világ. Az ember pedig mi lesz? Álarcos bál fénypontja. A helyszín pedig a Föld. Egy szép csinos álarc lesz a fejük előtt. De bánják ők? Nem... hiszen nem tudják, hogy milyen nem tömeg embernek lenni. Nem ismerik magukat Amit az ember nem ismer, az meg nem hiányozhat. Nem tudják, milyen embernek lenni, csak azt, hogy milyen nyalis hülye majom ként az élet. Így mit is várhat a gondolkodó paraszt, az érintett tömeg emberektől? Semmit sem. Bele kell törődni, hogy a világ megfordíthatatlanul el van rontva. Ez pedig ezzel indul, hogy a fiatalok nem tudják hogyan is kell élni.

Gerják Tímea 2009.04.03. 20:21:32

Szidjátok pl. az emo-kat mert szerintük szar ez a világ.......bezzeg ti is azt állítjátok, hogy "világ megfordíthatatlanul el van rontva", és úgy adjátok elő, mint ha csak úgy lehetne gazdag vagy sikeres az ember ha "követi a tömeget". Én hiszek abban hogy sikeres leszek ha szembe úszok az árral :D... Egyébként régen én is szar ember voltam.....de találtam magamnak életcélt. Így már a legborongósabb napon is érdemes felkelnem:) Élni akarok a két szerelmemért (az egyik az atlétika). :D
süti beállítások módosítása