HTML

blog

itt a szabadidőmben írt dolgokat teszem ki, irományokat, gondolatokat

Friss topikok

  • Gerják Tímea: Szidjátok pl. az emo-kat mert szerintük szar ez a világ.......bezzeg ti is azt állítjátok, hogy "v... (2009.04.03. 20:21) Kövesd a tömeget!
  • Gerják Tímea: Szerintem csak akkor kell véleményt nyílvánítani, ha arra kérnek. Toleranciára szükség van!....a b... (2009.03.10. 13:36) Nem vagyok toleráns
  • Sz.B.Hanna: Erre most mit lehet mondani? A férfi embernek tényleg két nagyon fontos dolog van a xxi. sz. - ban... (2009.03.08. 14:28) A férfiak legnagyobb dilemmája
  • Sz.B.Hanna: Ez nem egy átlagos novella, vagy elbeszélés. Tetszik, hogy van benne tanulság, hogy érezni lehet a... (2009.03.08. 14:13) A zöld, a bíbor, és a fekete

Linkblog

Gép vs. nő 2. - A revans

2009.05.21. 20:25 Antistatisch

Remélem, az előző eszmefuttatás óta mindenkinek sikerült beszereznie vagy egy barátnőt, vagy egy számítógépet, vagy szerencsésebb esetben mind a kettőt, és elkezdhetjük tanfolyamunk második részét, ami arról fog szólni, hogyan is lehet békében egy épületben tartani mindkét szerzeményünket, illetve újra megpróbálhatjuk eldönteni, mit is szeretünk jobban.

         Fontos, hogy figyelembe vegyük, kinek vagy minek mik is az igényei. Először is nézzük, mire van szüksége gépünknek. Ezzel igazából nem lesz sok gondunk, csupán néhány hasznos programra, egy operációs rendszerre, valamint szükség szerint néhány játékra lesz szükségünk, az egyetlen állandó kiadásunk az áram lesz, valamint igény szerint az internet, de ha eléggé szeretjük a mi kis kedvencünket, nem sajnáljuk rászánni a szabadidőnket, hogy foglalkozzunk vele, mindenképp meghálálja. Ha esetleg elkapna valami csúnya betegséget, és vírusos lenne, nos, ezt a problémát is viszonylag könnyen és olcsón meg tudjuk oldani. Ezek mellett nagy előnyként lehet még elmondani azt, hogy számítógépünk soha nem fog beszólni nekünk, hogy túl sokat foglalkozunk a barátnőnkkel/ feleségünkkel, és őt pedig elhanyagoljuk, türelmesen vár, hogy ismét időt szakítsunk rá, és akkor is ugyanolyan lelkesedéssel dolgozik, mint előtte bármikor.

         Nézzük, ezzel szemben mi a helyzet a nőkkel. Mindenképp meg kell jegyeznünk, hogy a beszerzés után rögtön használatba tudjuk venni őket, nincs szükség telepítésre, se egyéb programokra, bár a legtöbb példánynak vannak funkcionalitásbeli problémái, és nem értana időnként, ha ezeket fel lehetne telepíteni, és sok probléma gyorsan megoldható lenne egy- egy reinstall-lal vagy service pack-kal. Az energiaellátása kicsit problémásabb, bár jobb esetben ezt önállóan intézi mindennemű külső beavatkozás nélkül. A vele való kommunikáció sokkal egyszerűbbnek tűnik, és kevesebb energiát igényel, bár sokszor ezzel is nagy problémáink lehetnek, és nehéz lehet megértetni magunkat. Tény, hogy sokkal több szabadidőt igényel, mint a gépünk, viszont ezt sokkal hatásosabban és lelkesebben tudja meghálálni, ellenben, ha nincs megfelelő időráfordítás, komoly gondjaink lehetnek, és még garancia sincs, és sajnos a betegséggel is sokkal nehezebben és drágábban birkózik meg.

         Sajnos a nő és a számítógép egy háztartásban tartása sokszor kemény fejtörést okozhat, főleg a női oldal aggályoskodásai miatt, viszont mindenképp megéri küzdenünk, hiszen e két dologgal megalapozhatjuk az otthonlét pozitív hangulatát és a megfelelő szórakozást.

         Van még néhány kötelező körünk, méghozzá a szerviz és az élettartam. A számítógépeket hamarabb kell elkezdenünk szervízelni és fejleszteni, és sajnos az élettartamuk is kevesebb, mint egy barátnőé, aki megfelelő karbantartás miatt akár 100 évig eléldegélhet, persze a szolgáltatásai és a játék élménye az idők folyamán csökken, a szerviz pedig nagyon drága tud lenni, ha csak a plasztikai sebészre és a gyógyszerekre gondolunk.

         Ami a legfontosabb az egészben, hogy betartsuk a legfontosabb aranyszabályt, miszerint a harmonikus szimbiózisban való együttélés érdekében nagyon fontos a megfelelő beosztása a szabadidőnknek, ezzel megalapozva a nyugodt életet és a konfliktusmentes jövőnket. Mindenkinek sok sikert, és jó szórakozást kívánok!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamicsakjott.blog.hu/api/trackback/id/tr611136215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása